vioolles-groningen.nl

Ensembles

Minerva kwartet

Het Minerva kwartet bestaat uit:

Hanneke van Ulsen (viool), Oktje Lambermont (viool), Maaike ten Wolde (altviool), Michelle van de Braak (cello).

De leden van het kwartet spelen als freelance musici in o.a. het NNO, Filharmonie Noord en diverse ad hoc ensembles. Naast hun werk als uitvoerende musici geven ze les aan zowel muziekschool- als privé-leerlingen. Ook daarin werken ze regelmatig samen, zo organiseren ze eens per jaar een samenspelproject voor hun leerlingen.

 

Repertoire

Het Minerva kwartet heeft muziek op het programma staan van zowel vroeg klassieke als modernere componisten.

 

Het Minerva kwartet kan ook klassieke en licht klassieke achtergrond muziek verzorgen.

 

Concerten

Het Minerva kwartet is met enige regelmaat te horen in, en in de buurt van, de stad Groningen. Zowel met kwartetrepertoire als in begeleidingen van kleine koren en in samenwerking met solisten.

 

In maart 2017 is het Minerva Kwartet de samenwerking begonnen met zangeressen Else-Linde Buitenhuis en Judith Bouma onder de naam Tramontana Ensemble. Er zijn toen uitvoeringen gegeven van Pergolesi's Stabat Mater en "Die sieben letze Worte" van Joseph Haydn.

 

In 2022 vinden een aantal concerten plaats van het project "Sporen" met onder andere muziek van Steve Reich. Het stuk Different trains. Het "Sporen project" werd door Hildo Flierman geinitieerd en georganiseerd. Het is een multidisciplinair project waaraan behalve het Minerva kwartet een groep blazers, twee zangeressen en twee danseressen meedoen.